Robert De Man …

… vroeg me een tijdje geleden of ik een paar portretten van hem kon maken. Robert is kunstschilder.  Een hele goede zelfs!!! 🙂 Ik ga hier geen uitleg proberen te geven over zijn werk, daarvoor ken ik van schilderkunst veel te weinig.  Ik heb wel altijd het idee gehad dat zijn schilderijen een heel breed publiek kunnen aanspreken.  Ze hebben een bepaalde stijl die zowel in een oude boerderij als in een hypermoderne woning tot zijn recht komt. Maar kijk gewoon zelf eens op zijn site. Of beter nog, moest je één van de volgende dagen toevallig in Oeren passeren, zijn tentoonstelling loopt nog tot 26 augustus in het kerkje van Oeren. (tussen 14 en 18 uur)

Robert werd dit jaar 60 en ter gelegenheid van die verjaardag organiseerde hij deze tentoonstelling en bracht hij ook een nieuwe monografie uit. Een prachtig uitgegeven kunstboek met een overzicht van zijn werk. En daarvoor dienden de portretten 🙂 Het boek is trouwens te koop. Al de info hierover kan je terug vinden op Robert zijn site.

Hier een selectie van de portretten die we gemaakt hebben.  Deze 3 waren mijn favorieten:

Hier wat foto’s van het boek:

Er staat een portret op de cover en eentje bij het voorwoord.  De rest van het boek bestaat hoofdzakelijk uit afbeeldingen van zijn schilderijen, met hier en daar wat teksten die speciaal voor/over Robert geschreven zijn.

(teksten zijn van Eerste minister Herman Van Rompuy, Christian-Adolphe Wauters…componist en schrijver, Prof. dr. Johan van Iseghem, Oswald Maes…acteur regiseur en woordkunstenaar, Frans Fransaer…schrijver, Susanne De Neve…pianiste en docente-coördinator Lemmensinstituut.  Gedicht van Christian-Adolphe Wauters)

Robert, merciekes om me de kans te geven om deze portret-reeks te maken… het was heel tof !!!

Advertenties

7 Responses to “Robert De Man …”


 1. 1 Xray 27/08/2009 om 19:27

  Robert weet als kunstenaar als geen ander een fotografische kunstenares te ontwaren. Prachtwerk Lies !!!

 2. 2 Franky Vanhove 25/08/2009 om 16:39

  Ziet er allemaal heel mooi uit. Een kunstenaar geportretteerd door een kunstenares. Mooie composities en met doordachte belichting.

 3. 4 Rejane Sercu 24/08/2009 om 10:53

  Wij zijn samen met ons gezin en een vriend die in Alveringem woont, na een drankje te hebben genuttigd in Oeren, nog eens vlug de kerk binnengelopen (het was bijna 18 u) en hebben daar kunnen genieten van de mooie schilderijen. Zou het kunnen dat we daar de foto’s reeds hebben gezien (het was de laatse week van juli). Mooi.

 4. 5 vanden broucke frank 24/08/2009 om 07:42

  Een kunstig portret van een kunstenaar, je moet het maar doen. Wie Robert een beetje kent ziet hem in jou foto’s op een ontwapende wijze. Het picturale treedt voorbij een bepaalde dimensie en toont ons zelfs een beetje de innerlijke kant van iemand, een kant waar we in het dagelijkse leven al te vlug aan voorbijgaan.

 5. 6 Jef Janssens 23/08/2009 om 14:44

  Die zw/w versies van het boek zijn prachtig!

 6. 7 Jan Verbeke 23/08/2009 om 11:42

  Knappe composities en heel goed bijpassende belichting, Lies !!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Vul je email-adres in ... Klik ... en je krijgt een mail bij nieuwe posts!

Doe mee met 20 andere volgers

Advertenties

%d bloggers liken dit: